Bilaterálna integrácia

Program bilaterálnej integrácie ponúka pestrú paletu približne 4000 cvikov, pričom sa jedná o rôzne obmeny v podobe náročnosti, jednotlivých polôh pri cvičení, alebo zapájania kognície (myslenia) a/alebo ďalších, napríklad zmyslových systémov. Nie každý klient má rovnaký problém. Preto nie každý klient potrebuje taký istý cvik. Niekto má problém s prepojením pohybu so zrakovým systémom. Iný má ťažkosť prepojiť pohyb s myslením (v škole pri výklade učiteľa si napríklad nedokáže zároveň robiť poznámky a pod.). Preto by mal terapeut veľmi dôkladne a starostlivo voliť kombináciu cvikov konkrétne pre daného klienta. Je potrebné tiež zvážiť, či nie je nutné rozšíriť rozsah pohybových vzorcov u daného klienta. Platí totiž, že čím pestrejší rozsah pohybov so svojím telom dokážeme vykonať, tým flexibilnejšia bude aj naša myseľ. V takom prípade určite využijeme vykonávanie cvikov v rozmanitých polohách.

Ak má klient problém v rámci niektorého zmyslového systému, je na šikovnosti terapeuta, ako dokáže skombinovať dané cviky s deficitným zmyslovým systémom. Možností je nekonečno.

Program bilaterálnej integrácie ponúka taktiež možnosť pomalších, ako aj dynamických prevedení cvikov, či už na mieste, alebo v priestore. Na svoje si príde naozaj každý.

Zaujal vás program Bilaterálnej integrácie? Kontaktujte nás a získajte viac informácií.

Kontaktujte nás